Novi Ford Focus preskače Ženevu, stiže u aprilu

Iako se spekulisalo da će novi Focus imati svetsku premijeru na ženevskom auto-salonu u martu, ljubitelji ovog modela i potencijalni kupci moraće na njegovu promociju da sačekaju još mesec dana.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

10:42

Novi Ford Focus preskače Ženevu, stiže u aprilu
'Kamuflirani' test prototip novog Focusa (Automedia/Motor1.com)

Nova generacija Fordovog bestselera biće predstavljena javnosti u aprilu, na posebnoj svečanosti u Švajcarskoj, potvrdio je portparol kompanije, a prenosi Automotive News Europe.

Na aprilskoj premijeri debitovaće hečbek sa 5 vrata, a moguće je da će biti prikazan i novi Ford Focus sedan, dok se karavan verzija očekuje kasnije tokom 2018. Ford će u tekućoj godini predstaviti i luksuzniju varijantu Focus Vignale, kao i verziju sportskog izgleda – Focus ST Line.

Poput Fieste, i Focus bi trebalo da dobije kros varijantu sa oznakom Active, a u vrhu ponude kada je reč o performansama biće Focus ST, dok je o novom RS modelu još prerano govoriti, s obzirom da je prethodna generacija i dalje "sveža" na tržištu.

Prvi uvid u dizajn novog Focusa pružile su "špijunske" fotografije s kraja 2017, ali je test vozilo i dalje bilo prekriveno maskornom folijom.

Ford Focus 4. generacije za evropsko tržište izrađivaće se u fabrici Sarlouis u Nemačkoj, a proizvodnja će početi tokom 2018.

I dok u Ženevi nećemo videti novi Focus, na Forodvom štandu će ipak biti noviteta, kao što su restilizovani Ka+ i osveženi SUV Edge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: