Spektakularni auto-moto vikend u Beogradu i Kruševcu

U prostorijama Auto-moto saveza Srbije održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen spektakularni predstojeći sportski vikend za sve ljubitelje auto i moto sporta.

Podeli
Predsednik SAKSS Staniša Lazarac, Predsednik AMSS Mirko Butulija, Pomoćnik predsednika za moto-sport Božidar Mihailović, Sekretar za sport Darko Radonjić
Predsednik SAKSS Staniša Lazarac, Predsednik AMSS Mirko Butulija, Pomoćnik predsednika za moto-sport Božidar Mihailović, Sekretar za sport Darko Radonjić

Narednog vikenda, 18. i 19. juna, na stazi Globare, u blizini Kruševca, održaće se Evropski šampionat u Motokorsu “Velika Nagrada Kruševca 2017”, na kojoj je do sada prijavljeno 120 takmičara iz 12 zemalja Evrope, dok će se u isto vreme na legendarnoj stazi Ušće održati kružna auto-trka “Nagrada Beograda”, koja se boduje za nacionalni šampionat Srbije i na kojoj će učestvovati preko 80 takmičara.

Tim povodom predstavnicima medija obratili su se predsednik AMSS, Mirko Butulija, pomoćnik predsednika za moto-sport, Božidar Mihailović, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije, Staniša Lazarac.

"Drago mi je što smo u prilici da svim ljubiteljima, kako auto, tako i moto-sporta, priredimo pravi sportski vikend. Uz napore koje AMSS ulaže u ove grane sporta, kako bi zadovoljili sve kriterijume koje međunarodne organizacije nalažu, ali i potrebe samih takmičara, siguran sam da će publika uživati", istakao je Butulija, istovremeno se zahvalivši na podršci Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu i gradu Kruševcu, na saradnji kojom je obezbeđen besplatan ulaz za sve ljubitelje auto i moto trka.

"Evropski šampionat u Motokorsu koji se vozi na stazi koja je svrstana među tri najbolje u Evropi, duga 1.850 metara, sa 12 skakaonica, predstavlja spektakularan prizor, kako za takmičare, tako i za posetioce", rekao je Božidar Mihailović.

Staniša Lazarac je istakao da nas na Ušću očekuje još jedna trka krajem avgusta ove godine, koja se boduje i za Šampionat Centralno-evropske zone, te da kao i svake godine očekuje veliki broj posetilaca ljubitelja, brze vožnje.

Vesti

Galerija: Renault Megane RS za 2018.

Renault je otvorio knjigu narudžbina za novi Megane RS u Evropi, a početak prodaje obeležio je setom novih fotografija koje su nastale tokom međunarodne prezentacije ovog modela u Španiji.

Vesti petak 19.01. 15:05 Komentara: 9
strana 1 od 1312 idi na stranu