Automobili

Petak, 06.02.2015.

11:24

Renault Kadjar "gura" Koleos u viši segment

Kada je Renault početkom februara predstavio novi krosover - Kadjar, mnogi su se zapitali kakva je će biti sudbina SUV modela Koleos. Po svemu sudeći, Koleos će dočekati drugu generaciju, ali će njegova uloga u gami francuskog proizvođača biti promenjena.

Izvor: B92

Default images
Renault Koleos iz 2014.

Novi Koleos biće znatno veći od aktuelne verzije ovog modela, saznaje magazin Motoring. Automobil koji je u prodaji od 2007. odavno pokazuje znake starosti, a nova generacija očekuje se 2016.

Međutim, lansiranje krosovera Kadjar uticaće na buduću poziciju Koleosa na tržištu, s obzirom da se novi model sa svojih 4,45 m veoma približio aktuelnom Koleosu koji je dugačak 4,52 m.

Renault rešenje vidi u tome što će Koleos porasati i preći u viši segment. To će omogućiti da ovaj SUV dobije treći red sedišta i da postane sedmosed.
Renault Kadjar
Novi Koleos trebalo bi da bude postavljen na produženu CMF platformu. Planirano je da proizvodnja i prodaja počnu 2016. u Kini, dok bi na evropsko tržište novi SUV mogao da stigne 2017.

Postoji mogućnost da će se Koleos druge generacije izrađivati i u Južnoj Koreji kao Renault-Samsung.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: