MINI kakav do sada niste videli

Iako na tržištu postoji veliki izbor MINI modela, među kojima ima i kabrioleta, novi roudster koncept koji je nastao u saradnji sa italijanskim proizvođačem karoserija, Touring Superleggera, zaista je nešto posebno.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 25.05.2014.

10:32

Default images

Sportski dvosed, MINI Superleggera Vision, zamišljen je kao spoj britanske tradicije rodstera iz šezdesetih godina dvadesetog veka i italijanskog umeća oblikovanja sportskih automobila.

Dizajneri su vezu sa markom MINI ostvarili kroz karakterističan oblik farova i maske hladnjaka, dok je britansko nasleđe naglašeno na stop svetlima koja imaju oblik zastave Ujedinjenog Kraljevstva.
Retro pristup ogleda se i u minimalističkom dizajnu enterijera i detaljima poput unutrašnjeg retrovizora ili analognog časovnika, a utisak "kvare" digitalni instrumenti.

Kabina je obložena kožom, a instrument tabla aluminijumom.
MINI nije objavio podatke o performansama automobila i motoru ali kako kažu u tom proizvođaču koncept je pogonjen električnim motorom.
MINI Superleggera Vision predstavljen je na festivalu Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2014. koji se održava od 23. do 25. maja na obali jezera Komo u Italiji.

Za sada reč je samo o još jednom konceptu za pokazivanje, ali ako pustimo mašti na volju, mogli bismo da zamislimo sličan produkcijski model sa konvencionalnim motorom koji bi bio rival sledećoj generaciji Mazde MX-5.

Pogledajte galeriju fotografija koncepta MINI Superleggera Vision.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: