VW Cross Up! u Ženevi 2013.

Volkswagen je objavio prve tehničke detalje i fotografije Cross verzije svog najmanjeg modela uoči njegove svetske premijere na Sajmu automobila u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

09:05

Default images

Serijska verzija Volkswagena Cross Up! identična je konceptu koji je predstavljen na frankfurtskom auto-salonu 2011. godine.

Kao i kod ostalih Cross modela, i Up! je dobio zaštitne plastične elemente na donjem delu branika, na lukovima oko točkova i na pragovima automobila. Tu su još i aluminijumski krovni nosači i specijalne 16 inčne alu felne i pneumatici dimenzija 185/50.
Unutrašnjost automobila razlikuje se u odnosu na standardni Up! po izboru boje instrument table i sedišta, zatim po kožom obloženom upravljaču, ručici menjača i ručne kočnice, kao i po hromiranim ukrasima.

Volkswagen nije saopštio podatke o oslanjanju i elektronskim sistemima koji kontrolišu pogonske točkove, tako da još uvek nije poznato da li uz kozmetičke dolaze i neke suštinske razlike kada je u pitanju mehanika i ponašanje u vožnji ovog automobila.
Ono što znamo je da je Cross Up! opremljen trocilindričnim benzinskim motorom koji razvija 75 ks i koji je povezan sa petostepenim ručnim menjačem.

Snaga se kao i kod regularne verzije modela Up! prenosi na prednje točkove.
Nakon zvanične prezentacije na ženevskom sajmu automobila, VW Cross Up! stiže u prodajne salone u leto 2013.

Za razliku od njegove veličine, početna cena ovog automobila uopšte neće biti mala, i u Nemačkoj će iznositi 13.925 evra.

Pročitajte o modelu VW Up! na prirodni gas.

Pročitajte više o Volkswagenu Up!.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: