Automobili

Petak, 03.08.2012.

11:50

Počinje proizvodnja Mazde 6

Mazda Motor Corporation obeležila je početak proizvodnje nove Mazde6 u fabrici Hofu broj 2 u japanskoj prefekturi Jamaguči.

Izvor: B92

Default images

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i predsednik Upravnog odbora i generalni direktor kompanije Mazda Motor Corporation, Takaši Jamanuči (Takashi Yamanouchi). Prva Mazda6 koja je izašla sa proizvodne trake je Mazda6 u karavan verziji napravljena prema evropskim specifikacijama i opremljena SKYACTIV-G 2.0 benzinskim motorom.

Takaši Jamanuči je u svom govoru naglasio da je ponosan što, se na ovaj način obeležava desetogodišnjica izlaska prve generacije Mazde6 2002. godine i što potpuno nova Mazda6 sada sadrži Mazdinu inovativnu SKYACTIV tehnologiju, kao i novi kočioni sistem i-ELOOP, uz već prepoznatljivi KODO dizajn, osmišljen od strane Mazdinog dizajnerskog tima. Kako naglašava Jamanuči, nova Mazda6 je spoj poslednjih inženjerskih dostignuća u Mazdi, uz brigu o svakom detalju.
Nova Mazda6 predstavlja avangardu po pitanju dizajna i tehnike. Vizuelno, ova limuzina se u potpunosti oslanja na koncept Takeri, čiji dinamičan izgled ostaje u potpunosti očuvan kod modela Mazda6.

Nova Mazda6 biće dostupna kupcima u Evropi i Japanu pre kraja ove godine, dok će na druga tržišta, počev od SAD, stići u proleće 2013. godine. Mazdin plan je da godišnje proizvede oko 120.000 jedinica modela Mazda6 u fabrici Hofu.

Nova Mazda6 biće premijerno predstavljena na Moskovskom međunarodnom salonu automobila 2012 koji se za medije otvara 29. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: