Poboljšani Jaguar XJ

Jaguar je objavio fotografije i detalje unapređenog modela XJ. Na luksuznoj limuzini nisu izvršene stilske promene, ali je zato poboljšana paleta pogonskih agregata, prenosni sistem, šasija i oprema automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

11:38

Default images

Jaguar XJ dobio je potpuno novi 3.0 litarski V6 motor sa kompresorom, kao zamenu za postojeći atmosferski V8 od 5.0 litara.

Maksimalna snaga ovog agregata iznosi 340 ks, uz obrtni moment od 450 Nm, što omogućava da Jaguar XJ od 0 do 100 km/h stigne za 5,9 sekundi. Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja automobila sa ovim motorom iznosiće 9,4 l/100 km.
Pored novog pogonskog agregata, Jaguar će kupcima ponuditi i osmostepeni automatski menjač sa stop/start sistemom kao standardni deo opreme u svim modelima.

Ovaj menjač predstavlja zamenu za postojeći šestobrzinski automatik, a koristiće se kako u paru sa novi motorom, tako i u verzijama opremljenim 3.0 litarskim turbo-dizelom i 5.0 litarskim V8 motorom sa kompresorom.

U Jaguaru tvrde da je ovaj menjač kod verzije sa dizel motorom smanjio potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida za oko 14 odsto.
Britanski proizvođač izvršio je određena poboljšanja i na oslanjanju automobila, dok je kupcima od sada dostupan i novi Meridian audio sistem od 835W i to kao standard u višim, a kao opcija u osnovnim paketima opreme.

Nova verzija Jaguara XJ najpre će početi da se isporučuje u Velikoj Britaniji, u septembru 2012, po početnoj ceni od 56.260 funti (69.770 evra).

Pročitajte o modelu Jaguar XJ Ultimate.

Pročitajte o novom sportskom Jaguaru F-Type.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: