Sledeći Bugatti pre će biti SUV nego limuzina

Bugatti ponovo podgreva priču o svom drugom modelu u gami koji bi se pridružio Chironu.

Podeli
Koncept Bugatti Galibier
Koncept Bugatti Galibier

Nije za obične smrtnike – kako se kupuje Bugatti?

Ideja o još jednom modelu Bugattija postoji više od jedne decenije, a fabrika se njegovoj realizaciji najviše približila 2009. kada je prikazan koncept luksuzne limuzine 16C Galibier.

Usledila je globalna ekonomska kriza praćena stalnim predomišljanjem i nedoumicama - ima li novi model uopšte smisla?

Iako su poslednjih godina čelnici Bugattija demantovali glasine da razmaraju drugi model, direktor kompanije Stefan Vinkelman nedavno je izjavio da je brend spreman za proizvodnju više od jednog modela, ne računajući specijalnu verziju Chirona – Bugatti Divo vredan 5 miliona evra.

Koncept Bugatti Galibier
Koncept Bugatti Galibier

Ipak, novi model ne treba očekivati uskoro, jer matična kompanija Volkswagen tek treba da odobri jednu tako veliku investiciju. Trenutni su prioriteti Volkswagen grupe razvoj električnih automobila i sistema autonomne vožnje.

Kada jednom na dnevni red dođe novi model Bugattija, to kako sada stvari stoje neće biti luksuzna limuzina, kao što je bio koncept Galibier iz 2009. godine, već najverovatnije SUV.

Koncept Bugatti Galibier
Koncept Bugatti Galibier

Vladajući trendovi u auto-industriji pokazuju da bi kupci bili više zainteresovani za ekskluzivni sportski SUV automobil sa značkom Bugattija, nego za klasičnu limuzinsku varijantu.

O tome najbolje svedoče luksuzni SUV modeli kao što je Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan ili Lamborghini Urus.

Bugatti se za sada nije odredio u pogledu identiteta budućeg modela – zvanično se razmatra više opcija, uključujući i limuzinsku varijantu, a Vinkelman navodi da sa finansijske strane SUV ima najviše šansi.

Koncept Bugatti Galibier
Koncept Bugatti Galibier

Vesti

strana 1 od 78 idi na stranu