Najluksuznije od Mercedesa: Stiže novi Maybach FOTO

Premijera novog Mercedes-Maybacha S klase zakazana je za 19. novembar.

Izvor: B92

Sreda, 18.11.2020.

11:15

Najluksuznije od Mercedesa: Stiže novi Maybach FOTO
Foto: Mercedes promo

Uoči predstavljanja nove generacije najluksuznije limuzine iz Štutgarta, Mercedes je objavio tizer fotografiju na kojoj se vidi detalj zadnjih vrata i zadnjeg nosača krova sa amblemom Maybacha.

Osim luksuznije opreme i enterijera, novi Mercedes-Maybach S klase imaće za 18 cm veće međuosovinsko rastojanje od standardne S klase, kako bi putnici na zadnjim sedištima uživali u dodatnom komforu.

Zadnja sedišta dobijaju novu masažnu funkciju i zasebno grejanje putnika u visini vrata i ramena. Mercedes je najavio da će vlasnici ovog automobila, između ostalog, moći da naruče prednja sedišta sa drvenom oplatom na poleđini naslona, ali i između zadnjih sedišta.
Kao osnova za novi Mercedes-Maybach poslužiæe poslednja generacija S klase (Foto: Mercedes promo)
Mercedes-Maybach S klase će se stilski malo razlikovati od dizajna regularne S klase, i to pre svega u pogledu dizajna maske hladnjaka i prednjeg branika, dok će prepoznatljivi Maybachov logo krasiti kako prednji deo vozila, tako i "C" stub.

Tipična karakteristika Maybacha - dvobjna karoserija, biće dostupna i na novoj generaciji ovog automobila.

Maybach će biti jedina verzija nove S klase koju će pokretati V12 motor. Očekuje se da će to biti 6.0-litarski tvin-turbo sa 630 KS (463 kW) i 1.000 Nm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: