Renault Alaskan za 2020. FOTO

Renault je unapredio svoj pikap dve godine nakon premijere, kako bi se ovaj automobil bolje nosio sa konkurencijom na evropskom tržištu.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

12:30

Renault Alaskan za 2020. FOTO
Foto: Renault

Jedna od najvažnijih novina na "osveženom" pikapu je povećanje njegove nosivosti na 1,1 tonu, dok je vučni kapacitet ostao nepromenjen i iznosi 3,5 tona.

Renault navodi i da je unapredio zadnje oslanjanje vozila, čime su smanjene vibracije u putničkoj kabini i povećana udobnost u vožnji.

Alaskan je takođe dobio disk kočnice na zadnjim točkovima, kao i sistem automatskog kočenja u slučaju opasnosti (AEB). AEB je dostupan već od osnovnog paketa, kao standardni deo opreme ili kao doplatna opcija (u zavisnosti od tržišta).
Foto: Renault
Paleta motora ostala je nepromenjana, ali su pogonske jedinice sada opremljene najnovijom tehnologijom za smanjenje zagađenja vazduha, uključujući novi katalizator. Kupci mogu da biraju između dve varijante 2.3 litarskog twin-turbo dizelaša. Slabiji proizvodi 160 ks, a jači 190 ks.

Snažniji agregat ima i za 22 Nm veći maksimalni obrtni moment nego pre (ukupno 425 Nm).

Za prenos snage na raspolaganju su standardni 6-brzinski manuelni ili opcioni 7-stepeni automatski menjač.
Foto: Renault
Alaskan za 2020. dobio je i novi Renault multimedijalni sistem koji podržava Android Auto i Apple CarPlay opcije za povezivanje sa smartfon uređajima.

Novina je i kamera koja pokriva 360 stepeni oko vozila, kao i sistem za sprečavanje zanošenja prikolice.

Unapređeni su i sistemi asistencije za vožnju niz strme terene i polazak uzbrdo.
Foto: Renault
Što se tiče stilskih promena, kupcima su na raspolaganju nove 17-inčne alu felne, koje su zamenile prethodne promera 16 inča, a opcione 18-ice doble su novi dizajn.

Osveženi Renault Alaskan u evropske salone stiže na jesen, a cene će biti poznate uoči početka prodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: