Kako se auto-industrija našalila 1. aprila FOTO

Među prvoaprilskim šalama proizvođača automobila ima i modela o čijoj bi realizaciji vredelo razmisliti.

Podeli

Svakog 1. aprila svetski proizvođači automobila prirede fanovima poneko iznenađenja. Najčešće su to apsurdni virtuelni modeli koje je lako prepoznati kao "lažnjake", ali ima i onih za koje biste možda pomislili da su pravi automobili.

Hyundai N Roadster
Hyundai N Roadster

Pored Toyotinog kombi-kabrioleta, za koji smo zaključili da može da ima upotrebnu vrednost ako bi se zaista proizvodio, nema sumnje da bi Hyundai zaista mogao da napravi model N Roadster koji je osmislio samo kao prvoaprilsku šalu.

Na brojnim renderima, korejski proizvođač prikazao je svoju viziju rivala modelima kao što su Mazda MX-5/FIAT 124 Spider.

Virtuelni Hyundai N Roadster ima sklopivi tvrdi krov, a za razliku od drugih, pravih "N" modela korejske kompanije (i30 N, i30 N Fastback i Veloster N), kod kojih se snaga motora prenosi na prednje točkove, ovaj bi imao zadnji pogon.

Više rendera ovog zanimljivog automobila možete da pogledate u našoj galeriji.

Za razliku od Hyundaija, koji je osmislio model o čijoj bi serijskoj proizvodnji vredelo razmisliti, Jeep je imao klasičan prvoaprilski pristup.

Američki proizvođač predstavio je vozilo koje već na prvi pogled izgleda kao šala – Jeep Sedan.

Među onima koji nisu propustili prvoaprilsku priliku da se našale, bio je i Lamborghini.

Italijanski proizvođač supersportskih automobila dizajnirao je za tu priliku specijalnu prikolicu u Lambo stilu, koja bi vlasnicima modela sa značkom bika dobro došla kada se zapute kao turisti na Nirburgring da se provozaju po toj stazi.

strana 1 od 12 idi na stranu