Na prodaju deo istorije Formule 1

Autobus koji je u periodu 2001-2005. koristio Ferrarijev F1 tim, a u kome se u to vreme nalazio i Mihael Šumaher, biće ponuđen na prodajnoj aukciji u Parizu, u februaru.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

14:12

Na prodaju deo istorije Formule 1
Foto: Bonhams

Scuderia Ferrari je početkom 2000-tih imala sjajan tandem vozača, u kome se pored Šumahera nalazio i Brazilac Rubens Barikelo.

F1 tim koji je uživao planetarnu slavu zahvaljujući velikom broju fanova širom sveta, koristio je tokom pet takmičarskih sezona crveni službeni autobus marke Iveco.
Foto: Bonhams
Vozilo je preuređeno u luksuzni kuću na točkovima, sa dizel motorom snage 380 ks, povezanim sa osmostepenim automatskim ZF menjačem.

Originalno, autobus je imao dva zasebna apartmana sa TV-om, satelitskim telefonom, Internet vezom i stolom za fizioterapeutske tretmane vozača posle napronih trka.
Foto: Bonhams
Kada je Ferrari prodao vozilo, novi vlasnik ga je preuredio prema svojim potrebama.

Zamenjene su elektične instalacije, a autobus je dobio potpuno opremljeno kupatilo, nezavisne sisteme grejanja i klimatizacije, dizel generator za proizvodnju struje od 220 V, kućni bioskop marke Bose i luksuzni bračni krevet.
Foto: Bonhams
Ipak, spolja je zadržan originalni izgled sa oznakama Scuderia Ferrari, a autobus ima i Ferrarijev sertifikat o autentičnosti.

Vozilo koje je prešlo 90.000 km naći će se na prodajnoj aukciji koju 8. februara u Parizu organizuje kuća Bonhams. Procenjuje se da će dostići cenu između 125.000 i 150.000 evra.
Foto: Bonhams
.
Foto: Bonhams
.
Foto: Bonhams
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: