Kako izgleda kada pukne guma pri brzini od 113 km/h

Pucanje automobilske gume tokom vožnje autoputem jedna je od najopasnijih situacija u kojoj vozač može da se nađe. Zbog relativno velike brzine kretanja automobila dolazi do gubitka kontrole nad upravljačem, pa takvi incidenti često imaju tragičan epilog.

Podeli

Vozač iz Los Anđelesa, na čijem automobilu je pukla jedna od guma pri brzini od 113 km/h (70 milja na sata), izbegao je nesreću pukom slučajnošću.

Iako se nakon pucanja gume njegov automobil okrenuo za 180 stepeni i zaustavio nasred autoputa, vozači koji su vozili iza njega uspeli su da zakoče na vreme, a u trenutku okretanja u susednim trakama nije bilo automobila.

Video snimak ovog incidenta zabeležila je kamera instalirana na komandnoj tabli automobila (trenutak pucanja gume dogodio se nakon 1 min i 50 s):

Stručnjaci savetuju vozačima da ne pokušavaju naglo da koče u slučaju da im u vožnji na autoputu pukne guma. Umesto toga treba da drže volan čvrsto sa obe ruke, da sklone nogu sa papučice gasa i da pokušaju da zadrže kontrolu nad upravljačem.

Kada automobil uspori toliko da njegovo kretanje može potpuno da se kontroliše, treba oprezno skrenuti u zaustavnu traku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu