Svetska premijera Toyotinog bestselera: Nova Corolla Sedan FOTO

Posle hečbeka i karavana, Toyota je predstavila i limuzinsku verziju dvanaeste generacije Corolle.

Podeli

* Nova Toyota Corolla Hybrid

Svetska premijera nove Corolle Sedan održana je na sajmu automobila u kineskom gradu Guangžu.

Očekivano, nova limuzinska verzija najprodavanijeg Toyota modela u istoriji s prednje strane stilski izgleda gotovo identično kao hečbek koji je predstavljen ranije ove godine.

Zadnji deo je dizajniran nešto konzervativnije, s obzirom da Toyota želi da Corollu Sedan ponudi što široj ciljnoj grupi kupaca.

Unutrašnjost automobila takođe je prekopirana od modela sa 5 vrata, kao i oprema, uključujući Entune 3.0 multimedijalni uređaj koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Amazon Alexa sistemima.

Kupci mogu da biraju između dve veličine ekrana multimedijalnog sistema, dijagonale 7 ili 8 inča.

Toyota Corolla Hybrid
Toyota Corolla Hybrid

Poput ostalih verzija nove Corolle, i limuzina je koncipirana na Toyotinoj novoj globalnoj mehaničkoj platformi (TNGA).

Dimenzije automobila su 4.640/1.780/1.435 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.700 mm, kao kod prethodne generacije.

Toyota Corolla Hybrid
Toyota Corolla Hybrid

Japanski proizvođač navodi i da je unapredio sistem oslanjanja u poređenju sa aktuelnim modelom Corolle zahvaljujući uvođenju multi-link ogibljenja pozadi, dok je prednji “mekferson” modifikovan.

Sve to doprinosi boljim voznim karakteristikama automobila, a vožnja će putnicima biti udobnija i tiša, tvrde u Toyoti.

Toyota Corolla Hybrid
Toyota Corolla Hybrid

Na kineskoj prezentaciji japanski proizvođač nije izneo detalje od motorizaciji za evropsko tržište, ali je potvrđeno da će nova Corolla Sedan na odabranim svetskim tržištima biti dostupna u hibridnoj verziji.

Ukoliko se pogonska paleta preslika sa hečbeka, kupci će u Evropi moći da biraju između dve hibridne opcije - slabije sa 1.8 litarskim benzinskim agregatom i 122 ks (91 kW) i jače sa 2.0 litarskom benzinskom jedinicom i 180 ks (134 kW).

Pored toga, na raspolaganju će najverovatnije biti i model sa 1.2 litarskim turbo benzincem sa 116 ks. Dizelaši su, baš kao i kod hečbeka i karavana, isključeni kao opcija.

Toyota Corolla Sedan stiže u prodajne salone u prvoj polovini 2019. godine, a evropska premijera trebalo bi da se održi u martu, na sajmu automobila u Ženevi.

strana 1 od 12 idi na stranu