Obrt u suđenju Dep-Herd VIDEO

Nakon sedmonedeljnog suđenja između Džonija Depa i Amber Herd, koje su mnogi nazvali suđenjem decenije, konačno je izrečena presuda.

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2022.

20:03

Obrt u suđenju Dep-Herd VIDEO
Foto: Profimedia

Porota suda u Virdžiniji proglasila je i Amber Herd i Džonija Depa odgovornim za klevetu u svojim tužbama jednih protiv drugih, javlja CNN.

Britanski BBC je prvo objavio da je presudu dobio glumac, dok čitanje odluke porote, očigledno, još nije bilo završeno

Porota je zaključila da bi Dep trebalo da dobije 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kaznene štete, ali je sudija rekao da državni zakon ograničava kaznenu odštetu na 350.000 dolara, što znači da je Depu dodeljeno 10,35 miliona dolara. Amber Herd dobiće 2 miliona dolara na ime kompenzacije štete, što znači da je Dep bogatiji za 8,5 miliona.

Džoni Dep nije bio prisutan u sudu kada je presuda obelodanjena, s obzirom da je trenutno u Njukaslu, dok je Herdova bila u sudnici.

Nekadašnji holivudski par tokom suđenja je razmenio teške optužbe – i Dep i Herd su tvrdili da su bili žrtve kako emotivnog, tako i fizičkog zlostavljanja.

Proces je izavao veliku pažnju svetske javnosti, a društvene mreže postale su poligon za govor mržnje obožavatelja obe strane.

Podsetimo, Amber Heard je 2018. u Washington Postu objavila članak pod naslovom "Progovorila sam o seksualnom nasilju – i suočila se s gnevom naše kulture". Zbog tog je članka, što su pokušali da dokažu Depovi advokati, glumcu nanesena šteta zbog pogrešne slike zlostavljača koja se o njemu stvorila u delu javnosti, a zbog čega je izgubio i brojne glumačke angažmane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: