Trogodišnjak i njegov mali pas spasli su život dečakovoj majci

Trogodišnji dečak i njegov maleni jorkširski terijer spasli su život dečakove majke u Miškovu na jugozapadu Poljske. Oni su izašli iz stana kada je ženi pozlilo, zbog čega se onesvestila, i doveli policiju u pomoć.

Život

Izvor: B92

Petak, 21.07.2017.

13:28

Trogodišnjak i njegov mali pas spasli su život dečakovoj majci
Thinkstock / Ilustracija

Saobraćajna patrola primetila je u četvrtak dečaka samo u gaćama i majici s naopako obuvenim cipelicama koga je pratio pas, a pošto nigde nisu videli nikog odraslog, prišli su mu da se pobrinu za njega, javila je poljska televizija Polsat.

Dečkić je samo kroz suze ponavljao "mama" dok se drugi policajac raspitivao da li neko zna čije je to dete, ali je dečak u jednom trenutku kroz suze pokazao prstom prema kući. Kada su policajci videli da u tom pravcu kreće i pas, pošli su za njim.

Kučence je trčkaralo na desetak metara ispred njih, okrećući se da vidi da li idu, i dovelo ih do kuće, gde su našli otvorena vrata i onesvešćenu majku dečaka na podu i pružili joj odmah prvu pomoć.

Kada je stigla hitna pomoć, pokazalo se da žena nije znala da boluje do šećerne bolesti i da je zapala u hipoglikemijsku komu.

Spasena je i prevezena u bolnicu samo zahvaljujući malim junacima - trogodišnjem sinu koji je odlučio da potraži pomoć za mamu i malenom psu koji je pokazao put policajcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: