- Vesti -

Studenti pronašli genijalan način da prepisuju na ispitima

Kao u Hogvortsu, studenti prava u Velikoj Britaniji došli su do "nevidljivog mastila" koje se vidi samo pod UV lampama i uz pomoć njega prepisivali na ispitima.

telegraph.co.uk
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Oni su na naizgled prazne papire nevidljivim mastilom ispisivali "puškice", ali su neki od njih nedavno uhvaćeni. Ne zna se koliko generacija se služilo tim trikom kako bi položilo ispite.

Prema zvaničnoj statistici u Velikoj Britaniji, prošle godine je zabeleženo 66 slučajeva "plagijata, prepisivanja" i sličnih akademskih nedela, a studenti postaju sve kreativniji u njihovom sprovođenju.

Na internetu se mogu kupiti nevidljiva mastila po ceni jedva većoj od dva evra, a često su označeni u prodaji kao "dečje igračke". Napravljena su od fosfora, koji svetli kad je izložen ultraljubičastoj svetlosti.

Dosad je isto mastilo korišćeno i u komunikaciji između članova bandi, pa je čak i jedan od članova Al-Kaide uhapšen nakon što je krijumčario poruke ispisane njim.

Vesti

"Ti ne zaslužuješ metak..."

Glumica Uma Turman, zvezda filmova "Ubiti Bila" Kventina Trarntina, koje je producirao Harvi Vajnstin, poslala je veoma žustru poruku kontroverznom producentu kao častitku za Dan zahvalnosti, praznik koji su amerikanci obeležili u četvrtak.

Vesti subota 25.11. 11:38 Komentara: 0
strana 1 od 3576 idi na stranu