Da li su žene lepše kad su našminkane?

Većina žena će priznati da retko izlazi iz kuće, a da na licu nema makar najosnovniju šminku poput karmina, maskare i rumenila.

Život

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

13:21

Default images

Međutim, na osnovu najnovijeg istraživanja, dokazano je da šminka ne doprinosi mnogo ženskoj atraktivnosti i provođenje velikog vremena ispred ogledala deluje kao uzaludan posao.

Robin Krejmer, psiholog sa Univerziteta u Jorku je izjavio: “Poenta je ta da ste vi takvi kakvi ste. Iako šminka može ženu da učini malo atraktivnijom, ne može da promeni to ko je ona u stvari.”

“Karakteristike i identitet osobe određuju njenu privlačnost,” dodao je Robin.

U ovom istraživanju je učestvovalo 44 ženskih studentkinja između 18 i 21 godine koje su fotografisane sa i bez šminke.

Fotografije su zatim pokazane nasumično odabranim muškim i ženskim studentima od kojih je zatraženo da rangiraju atraktivnost žena sa slika od 1 do 7.

Naučnike je iznenadilo to što je čak 69 odsto studenata većom ocenom rangiralo slike na kojima su žene bez šminke.

Dr Aleks Džouns, koja je takođe učestvovala u ovom istraživanju je zaključila: “Naša atraktivnost je uglavnom determinisana sopstvenim prirodnim izgledom, a šminka u svemu tome ima neznatno mali doprinos. ”

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: