Nil Jang poziva na bojkot Starbaksa

Poznati roker pozvao fanove da bojkotuju lanac restorana Starbaks, zbog njihove odluke da se pridruže kompaniji Monsanto u tužbi protiv američke države Vermont.

Život

Izvor: izvor: B92, NME

Ponedeljak, 17.11.2014.

13:20

Default images

Početkom godine je u Vermontu donet zakon po kome do Jula 2016. sve one namirnice koje sadrže GMO, moraju imati istaknuto na ambalaži obaveštenje o tome. Monsanto je jedna od mnogih kompanija koje se bore protiv tog zakona, a nedavno im se pridružio i Starbaks.

Tim povodom, Nil Jang je izjavio: „Monsanto možda i nije briga šta mi mislimo, ali Starbaks je kompanija sa izraženim društveno-odgovornim aktivnostima. Starbaks je u prošlosti imao kampanje u kojima je podržavao prava radnika i LGBT populacije, i videti ih na istoj strani sa negativcem kakav je Monsanto, razočaravajuće je. Vermont je mala, ruralna država sa 600.000 ljudi i iako spor sa Monsantom deluje kao borba Davida i Golijata, mislim da ako nas ima mnogo i uspemo da privučemo pažnju, postoji šansa da se Starbaks povuče iz ovog sramnog procesa. Dok se to ne desi, pozivam sve moje fanove da bojkotuju Starbaks proizvode.“

Nil Jang je poznat po borbi za očuvanje životne sredine, a na njegovom aktuelnom albumu „Storytone“ postoji pesma „Who’s Gonna Stand Up And Save the Earth?“ koja se bavi upravo pomenutom tematikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: