Odrekli se mesta gradonačelnika u zamenu za svinjetinu

Desničarska, antiimigraciona Danska narodna partija (DF) prepustila je danas mesto gradonačelnika koje je mogla da preotme socijaldemokratama, u zamenu za obećanje da će na meniju javnih kantina biti više svinjetine.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 21.11.2013.

19:53

Default images

Kako prenosi AFP, s obzirom na ishod lokalnih izbora, DF je bila u poziciji da osvoji svoju prvu opštinu u zemlji, Hvidovr, udaljenu 10 kilometara južno od Kopenhagena.

Nakon jednodnevnih pregovora i natezanja, DF je odlučio da ne smenjuje aktuelnog socijaldemokratskog gradonačelnika, a za uzvrat je tražila da se na centralnom gradskom trgu ponovo postavi jelka za Božić i da se u javnim kantinama služi veći broj tipičnih danskih jela.

"Jela kao što su namazani hleb, mleveno meso i svinjsko pečenje. Princip je da se serviraju tradicionalna danska jela", objasnio je Mikel Denker, kandidat DF-a za mesto gradonačelnika u Hvidovru.

Njegova stranka je u predizbornoj kampanji, između ostalog, obećavala povratak "frikadeller"-a (danska ćufta), ističući da je Danska "izgubila svoj identitet" time što je taj specijalitet skinula sa jelovnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: