Peru: Srušili piramidu staru 4.000 godina

Peruanske vlasti su danas saopštile da su građevinari uništili piramidu staru najmanje 4.000 godina na najstarijem arheološkom nalazištu u toj zemlji, koji se nalazi u blizini prestonice Lime.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 04.07.2013.

11:52

Default images

U saopštenju se navodi da će biti podignute zvanične optužnice protiv dve građevinske kompanije za rušenje piramide visoke šest metara, jedne od 12 u sklopu kompleksa "El Paraiso", preneo je britanski BBC.

Arheolozi su istakli da je počinjena "nepopravljiva šteta". Peruansko Ministarstvo turizma navodi da je pomenuti kompleks piramida bio religiozni i administrativni centar tog područja mnogo pre civilizacije Inka.

Zamenik peruanskog ministra za kulturno nasleđe, Rafael Varon, izjavio je da je piramida uništena prošlog vikenda i da su radnici građevinskih kompanija, koristeći tešku mašineriju, počeli da uništavaju još tri piramide, ali su ih zaustavili slučajni posmatrači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: