7 životinjskih vrsta koje bi mogle da nestanu

Nedavno je planeta Zemlja imala svoj dan koji je proslavljen širom sveta, međutim, čini se kao da jedan dan brige o našoj planeti nije dovoljan. Širom sveta brojne životinjske vrsta nalaze se pred izumiranjem dok su mnoge od njih na samoj ivici ugroženosti.

Život

Izvor: Yahoo

Nedelja, 28.04.2013.

12:46

Default images

Pogledajte listu životinjskih vrsta koje bi uskoro mogle da nestanu:

Planinski gorila

Ova velika životinja nalazi se u zaista velikoj opasnosti da potpuno nestane s obzirom na činjenicu da u prirodi i zarobljeništvu ima svega 300 planinskih gorila.
42409752@N07/flickr
Adaks

Adak živi u pustinjskim krajevima između Nigera i zapadnog Čada. Procenjuje se da na svetu ima svega 300 jedinki.
brianac37/flickr
Braon pauk majmun

Ova vrsta nalazi se na listi najugroženijih vrsta zbog uništavanja njihovog habitata i nezakonite trgovine životinjama.
biagkensiak/flickr
Filipinski orao

U poslednjih 56 godina populacija ove vrste nalazi se u naglom padu zbog intenzivne seče šuma. Procenjuje se da na svetu nije ostalo više od 750 jedinki.
kenlund/flickr
Nosorog sa Sumatre

Najmanja vrsta nosoroga na svetu nalazi se na samoj ivici izumiranja sa svega 11 jedinki koje se nalaze u zarobljeništvu širom sveta.
arran_edmonstone_photography/flickr
Amurski leopard

Sa svega 40 jedinki na sveta ova vrsta takođe je blizu izumiranja. Prosečni vek leoparda u prirodi iznosi do 15 godina dok u zarobljeništvu mogu da prežive i do 20 godina.
davelau/flickr
Džinovska panda

Panda za mnoge predstavljaju omiljene životinje ali je njihov opastanak u pitanju i vode se kao ugrožena vrsta koja se, kada je opastanak u pitanju, oslanja na zaštićene zone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: