Otkriven identitet "Pokojne Mileve"

Beogradski dizajner Boris Trivan iskoristio je sliku pokojne Splićanke Ive Perić kako bi na društvenim mrežama Fejsbuku i Tviteru stvorio lažni profil s imenom "Pokojna Mileva", piše splitski dnevnik "Slobodna Dalmacija".

Život

Izvor: B92

Subota, 14.07.2012.

11:17

Default images

Familija pokojne Ive Perić, sahranjene pre deset godina na splitskom groblju Lovrinac, doznala je za zloupotrebu fotografije i odlučila da tuži Trivana.

On kaže da je izgladio problem s rodbinom, obradivši sliku s čitulje na kojoj je pokojnici dodao usta i oči svoje bake i frizuru kraljice Elizabete, piše Slobodna Dalmacija.

Otkako se pojavila na Tviteru i Fejsbuku "Pokojna Mileva" postala je prava virtuelna zvezda u Srbiji koja se, kako je pisalo, javljala s onog sveta.

Popularna je i na portalima van Srbije, naročito u Austriji. Na Fejsbuku je prati 120.000 fanova, a na Tviteru oko 30.000. "Pokojna Mileva" obračunava se sa estradom i njenim istaknutim predstavnicima u Srbiji, ali ne štedi ni političare, pa čak ni papu Benedikta XVI, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: