Ambasador uputio protest Čelsi Hendler

Ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović zatražio je od američke mreže NBS Universal da preduzme mere povodom kleveta koje je američka komičarka Čelsi Hendler iznela protiv Srbije i njenih građana.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2011.

19:23

Default images

Hendlerova je u emisiji "Chelsea Lately" na kanalu E! koji je deo mreže NBC Universal ocenila da je Srbija sramota od zemlje, i istovremeno izrazila čuđenje što je Srbima dozvoljeno da idu na koncerte.

"Želeo bih da razgovaram sa vama u vezi ovog incidenta kao i o korektivnim merama koje bi NBC Universal i kanal E! bili spremni da preduzmu", naveo je ambasador u pismu upućenom predstavnici NBC Universal Boni Hamer (Bonnie Hammer).

U pismu upućenom u ime Vlade Srbije, a u koje je Novi magazin imao uvid, Petrović je preneo da je vlada u Beogradu razočarana zbog "potcenjivačkih primedbi" iznetih u programu "Chelsea Lately".

"Apelujemo da Hendlerova i njeni producenti ponovo pogledaju njen spisak 'tema koje su prešle granicu' i da komičarka razmisli o stvarima koje su joj bliske, kao što je jednakost. Njen superiorni ton i izjave su u suprotnosti sa njenim časnim nastojanjem za ostvarivanje istinske jednakosti – između pojedinaca, zajednica i naroda", naveo je Petrović.

Dodao je da je nejasno kako Hendlerova može izneti tvrdnju da je Srbija razočaranje od zemlje, pa čak i u šali.

Petrović je ukazao da će Hendlerova verovatno biti iznenađena kad čuje da je Srbija demokratska zemlja, da narod Srbije uživa velike slobode, a da je Beograd poznat širom Evrope kao grad sa najživljim noćnim životom na celom kontinentu.

"Iako razumemo koncept kasnovečernjih humorističkih emisija i cenimo poseban dar Čelsi Hendler da pronađe zabavu u svakodnevnom životu, jako se protivimo emisiji u kojoj je prešla granicu i sa ismevanja pojedinca prešla na ismevanje cele nacije. Smatramo da je to bilo neprikladno i bezukusno. Jednostavan - loš humor", istakao je ambasador.

On je podsetio da mnogi oglašivači sa NBC mreže uspešno posluju u Srbiji, a među njima su Microsoft, Philip Morris, Coca-Cola, Panasonic, U.S. Steel, Merrill Lynch, i Bank of America.

Čelsi Hendler se grubo našalila na račun Srbije u delu emisije koji je posvetila nedavnom koncertu Ejmi Vajnhaus u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: