Džejmi Oliver kritikuje pivopije

Slavni britanski kuvar Džejmi Oliver kritikovao je naviku sunarodnika da se opijaju i izjavio da je hrana raznovrsnija u siromašnim krajevima Afrike nego u Velikoj Britaniji.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2008.

17:14

Default images

Oliver je u intervjuu francuskom magazinu "Pari mač”, čije odlomke na svojim sajtovima prenose britanski tabloidi, Britance opisao kao narod koji se "davi u pivu" i kojem više nije stalo do kvalitetne i ukusne hrane.

Prema njegovim rečima, 80 odsto njegovih sunarodnika više i ne obeduje za stolom, a takvu naviku opisao je kao novi vid siromaštva.

"Ljudi imaju ogromne televizore, najsavremenije mobilne telefone, automobile i svakog vikenda se opijaju u pabovima... O njihovom siromaštvu svedoči način na koji se hrane", rekao je kuvar.

"Stanovnici siromašnih četvrti Soveta pripremaju mnogo raznovrsniju hranu nego mi... Mislim da jelima mnogih Britanaca nedostaje 'šmek'. Bljutava su", ocenio je Oliver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: