Microsoft pozvao hakere da 'probiju' Vistu

Život

Izvor: B92

Petak, 04.08.2006.

20:13

Default images

Nakon što je tokom nekoliko prošlih godina imao prigovora zbog velikih sigurnosnih propusta, informatički gigant Microsoft odlučio se na novu taktiku – pozvao je najbolje svetske hakere da pronađu 'rupe' u novoj verziji windowsa, Visti.

Firma Bila Gejtsa prvo je razradila sistem zaštite poverljivih podataka korisnika, kao što su npr. brojevi bankovnih računa, da bi nakon toga poslala poboljšanu verziju Viste na adresu 3.000 vrhunskih informatičkih stručnjaka, kojima je uža specijalnost upravo sigurnost podataka.

Nakon što su bili kritikovani da premalo novca ulažu u sigurnost svojih poslovnih korisnika, pre svega na zaštitu podataka, ljudi iz Microsofta sada rade sve kako bi uverili svoje buduće korisnike Viste u suprotno. Microsoft je grešio jer je sa što više novih dodataka windowsima što pre hteo na tržište, a sada je shvatio da prvo mora da reši problem eventualnog probijanja sigurnosnog koda.

Velike korporacije bi Vistu trebalo da dobiju u novembru ove godine, dok će tzv. mali korisnici novi operativni sistem naći u prodavnicama tek početkom 2007. Microsoft je upravo zbog poboljšanja sigurnosti morao da odloži početak prodaje, propustivši tako prvobitni rok koji je bio određen za decembar ove godine i doba božićne šoping groznice koja bi donela veliki profit. Ovaj put su odustali od profita, stavivši na prvo mesto kvalitet.

(Večernji list)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: