Brižit Bardo: Marin le Pen je nova Jovanka Orleanka

Francuska glumica i simbol šezdesetih godina XX veka Brižit Bardo još jednom je potvrdila svoju podršku krajnje desnoj partiji Nacionalni front, koju je doskora vodio Žan-Mari le Pen, a odskora njegova kćerka Marin le Pen.

Život

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

09:55

Default images

U intervjuu koji je dala nedeljniku "Pari mač", B.B. čak poredi liderku ove stranke sa simbolom francuskog jedinstva - Jovankom Orleankom. 79-godišnja glumica je izjavila: "Nadam se da će Marin da spase Francusku, ona je Jovanka Orleanka XXI veka".

B.B. nikada nije krila naklonost prema stranci ekstremne desnice.

"Ja sam Francuskinja, čiji koreni sežu daleko u prošlost, i ponosom se time. Žao mi je što moja lepa zemlja propada na svim poljima. Zločin je prepustiti je najnižim strastima", istakla je Brižit Bardo, koja se povukla s filma početkom osamdesetih godina 20. veka da bi se posvetila borbi za zaštitu životinja.

Pre dve godine, zvezda filma "I Bog stvori ženu" je u izjavi za list "Nis maten" pozdravila način na koji je Marin le Pen "desatanizovala Nacionalni front".

Ovo nije prvi ispad Brižit Bardo. Glumica je dosad pet puta osuđena za podsticanje na rasnu mržnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: