Zbog čega nije dobro da jedete sami?

Samaca je na svetu sve više. Osim što nemaju ništa bolji seksualni život od onih u vezama, prema rezultatima niza skorih istraživanja, kod samca postoji još jedan veliki problem - ishrana.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

08:20

Zbog čega nije dobro da jedete sami?
Thinkstock / Ilustracija

Naime, kod muškaraca koji se hrane sami izgledi za razvoj gojaznosti veći su za 45 odsto. Isto je u sa visokim krvnim pritiskom i povećanim nivoom holesterola, pokazalo je istraživanje seulskog univerziteta Donguk.

Posledice takvih navika u ishrani pokazale su se negativnima kako za muškarce, tako i za žene, ali su ipak gore po muški rod.

U studiji je učestvovalo 7.725 muškaraca, kojima je postavljeno pitanje koliko često jedu sami. Ustanovljeno je da navike u ishrani predstavljaju opasnost za zdravlje onih koji jedu sami više od dva puta dnevno.

Južnokorejski su naučnici ustanovili i da se većinom radilo o samcima koji su često preskakali obroke. Kod njih se najčešće razvila abdomenalna gojaznost koju karakterišu naslage masnog tkiva u predelu stomaka.

Istraživanje, čiji rezultati su objavljeni u časopisu Obesity Research and Clinical Practice, pokazalo je da se kod muškaraca koji jedu sami u 64 odsto slučajeva razvija metabolički sindrom - grupa metaboličkih poremećaja koji se manifestuju kao insulinska rezistencija, nakupljanje masnog tkiva u području stomaka, visok nivo holesterola i povišen krvni pritisak.

Studija je pokazala da je kod žena koje redovno jedu same razvoj metaboličkog sindroma veći za 29 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: