Koje nacije najviše spavaju?

Najnovija studija koju su sproveli istraživači sa američkog Univerziteta Mičigen pokazala je da, na globalnom nivou, žene u proseku spavaju duže od muškaraca.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli

Prema pisanju britanskog Independenta, istraživanje koje je obuhvatilo 100 nacija sveta pokazalo je da najviše sna imaju Holanđani, dok najmanje imaju stanovnici Singapura i Japana.

Studija objavljena u časopisu Science Advances pokazala je da najmanje spavaju muškarci srednjih godina, 30 minuta manje od žena, naročito oni između 30 i 60 godina života.

Stanovnici Japana i Singapura u proseku spavaju sedam sati i 24 minuta, dok u Holandiji ljudi spavaju osam sati i 12 minuta, u proseku. Britanci, sa druge strane, u proseku spavaju nešo kraće od osam sati, koliko i Francuzi.

Istraživači tvrde kako većina ljuda svoje spavanje (tokom noći) reguliše u skladu s poslom, radnim obavezama i radnim vremenom, te je stoga istraživanje nazvano "Globalna kriza sna".

Prati B92 na Viberu

Vesti

U Srbiji smanjena potrošnja antibiotika

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je prema najnovijim istraživanjima u Srbiji u 2016. godini smanjena upotreba antibiotika za 18 odsto, ali da se i dalje nalazi na veoma visokom mestu po potrošnji antibiotika u poređenju sa ostalim zemljama u Evropi.

Vesti petak 17.11. 19:30 Komentara: 0

"Presađivanje ljudske glave se nije dogodilo"

Neugohirurg Serđo Kanavero nedavno se opet našao u žiži medijske pažnje zbog izjave da je izveo prvu uspešnu transplantaciju ljudske glave na preminulom čoveku. Ipak, neurolog Din Barnet tvrdi da je reč o neistini i da tako nešto možda nikada neće biti postignuto, a svakako ne u skorije vreme.

Vesti petak 17.11. 18:55 Komentara: 10
strana 1 od 1988 idi na stranu