Dan obolelih od celijakije u Zemunu

Udruženje Srbije za celijakiju i kompanija "Centroproizvod" organizovaće u nedelju, 22. maja, na Zemunskom keju, manifestaciju povodom obeležavanja Svetskog dana obolelih od celijakije.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 20.05.2011.

13:52

Default images

Tokom manifestacije, osobe sa intolerancijom na gluten moći će da se konsultuju sa lekarima, dijetetičarima i ostalim stručnjacima o tome kako najlakše da se suoče sa ovim oboljenjem, kao i da se upoznaju sa proizvodima kompanije "Centroproizvod" namenjenim osobama sa intolerancijom na gluten.

"Centroproizvod", prvi i jedini proizvodjač bezglutenske hrane u Srbiji, u okviru svog širokog asortimana nudi 11 proizvoda bez glutena koje preporučuje Udruženje Srbije za celijakiju.
Kompanija "Centroproizvod" će gradjanima na manifestaciji predstaviti sve bezglutenske proizvode, a posetioci će moći da uživaju u degustaciji "Cipiripi" kremova i tabla, slatkih C proizvoda sa tradicijom dužom od dve decenije.

Celijakija ili glutenska enteropatija je doživotno, autoimuno i sistemsko oboljenje čiji je uzrok unošenje glutena, odnosno belančevina pšenice, ječma, raži i zobi u organizam.
Posledice su teška oštećenja ne samo probavnih, već i drugih organa i ukoliko se to oboljenje ne prepozna na vreme, ugrožava se život obolelog.

Na manifestaciji će biti predstavljen prvi broj časopisa Udruženja za borbu protiv celijakije koji sadrži stručne članke vezane za oboljenje, sprovodjenje bezglutenske dijete, proizvodnju bezglutenskih namirnica i iskustva obolelih.

Tom prilikom će takodje biti podeljene zahvalnice onima koji su protekle godine doprineli unapredjenju i afirmaciji udruženja, a biće otvorena i mala izložba bezglutenskih proizvoda. Očekuje se da će se prisutnima na manifestaciji pridružiti javne ličnosti i humanisti medju kojima su glumac Boda Ninković, braća Teofilović, doktor Filgud i lekari sa privatne klinike "Dr Ristić".

Manifestacija će biti održana u nedelju, od 11 do 14 sati, na Zemunskom keju, preko puta hotela Venecija.

Foto: michaelaw / www.sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: