Ženšen daje energiju?

Unesite više elana u vaš život. Najpoznatija energetska biljka koristi se u azijskoj medicini skoro 5 hiljada godina. Ženšen je koristan u medicini, ali pojačava i fizičku i mentalnu izdržljivost, neutrališe umor i daje snagu.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 08.03.2011.

10:05

Default images

Za razliku od kafe, koja utiče na centralni nervni sistem, ženšen vraća energiju bez posledica za organizam. Takođe, pozitivno utiče i na fizičku izdržljivost, koordinaciju, uvećava seksualnu potenciju i smanjuje holesterol.

Za ženšen se misli da je adaptogen, prirodna supstanca koja pomaže telu da se izbori sa umorom i stresom koja dodatno ojačava imuni sistem. Postoje dokazi da ženšen pomaže organizmu da se izbori sa infekcijom, reguliše holesterol, nivo šećera u krvi. Povoljno deluje i na funkcionisanje hormona, ali i na kognitivne funkcije.

Bilo da je u prahu, u obliku kapsule ili čaja, ljudi koriste ženšen kao preventivu i dobar izvor zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: