Padavica

Molim Vas da mi date savet šta da radim sa majkom. Vec treći put za 3 godine se dešava da samo padne iz čista mira. Nikakve vrtoglavice, mučnina, baš nikakvi znaci pre pada ne postoje. Ona je rođena 1942. godine. Boluje od reumatskog artritisa sa povremenim napadima reumatske groznice. Inače je malokrvna, eritrociti su na samoj donjoj granici, trombociti smanjeni. Vadili su joj koštane srži, isla je kod nefrologa ginekologa, kardiologa i sve je u redu. Pije jednom nedeljno metatraxil uz koji je dobila i folnu kiselinu koji ne pije. Pije redovno diklofenak i ponekad diazepam (ali veoma retko). Da li mi možete dati neko uputstvo ili bilo kakvo obrazloženje šta može biti uzrok tih njenih padova (ne gubi svest tada) i kome da se obrati za neke dublje analize.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2011.

13:33

Default images

Trebalo bi da znate da je terapija koju Vaša majka koristi za lečenje reumatskog artritisa veoma opasna i da je upotreba folne kiseline vrlo poželjna, tako da preporučujem da po savetu svog lekara folni kiselinu obavezno koristi. Uz sve do sada obavljene analize, neophodan je i pregled neurologa kako bi se ispitao uzrok iznenadnih padova. Veoma je bitno da li je Vaša majka odmah sposobna da ustane, ili postoji slabost i koliko dugo traje. Mogući su prolazni problemi sa cirkulacijom koji se veoma teško dijagnostikuju i zahtevaju detaljnije ispitivanje. U međuvremenu biste morali da vodite računa da se pad ne desi tokom saobraćaja ili u nekoj drugoj potencijalno opasnoj situaciji.

Dr Aleksandra Bocokić Stefanović, lekar opšte prakse i specijalizant imunologije, Lekarinfo.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: