Facebook bag izložio privatne objave 14 miliona korisnika

Facebookovi problemi sa povredom privatnosti korisnika se nastavljaju, a ovoga puta razlog je bag na društvenoj mreži. Najnoviji Facebookov glič je bio aktivan nešto više od nedelju dana, a privatne objave korisnika je načinio javno vidljivim. Ovom problemu je potencijalno bilo podložno oko 14 miliona Facebook korisnika, a dobra vest je što je društvena mreža u međuvremenu ispravila problem.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 09.06.2018.

11:10

Facebook bag izložio privatne objave 14 miliona korisnika
Getty Images

Facebook je potvrdio da je bag bio aktivan od 18. do 27. maja ove godine, a tokom ovog perioda objave korisnika su automatski bile podešene da se vide javno. Iako su korisnici mogli da vide da su objave bile vidljive svima, moguće je da su zanemarili ovu promenu i pretpostavili da je na snazi originalno podešavanje privatnosti.

Za problem je okrivljen softverski bag, a Facebook je počeo da obaveštava korisnike koji su bili izloženi ovom sigurnosnom problemu. Obaveštenje se pojavilo u vrhu njihovog News Feeda, počevši od 7. juna.

Takođe, korisnicima se preporučuje da provere nedavne objave kako bi bili sigurni da nijedna od njih nije prikazana javno, ukoliko korisnik to ne želi.

Podešavanja privatnosti korisnika se ručno mogu izmeniti na objavi, nakon što je sadržaj okačen.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: