Proizvođači se trkaju ko će pre da iskopira izgled iPhone-a X

Dok se Apple povukao u "medijsku tišinu“ na Svetskom kongresu mobilne tehnologije njegov duh je i te kako prisutan.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2018.

08:15

Proizvođači se trkaju ko će pre da iskopira izgled iPhone-a X
foto: getty

iPhone X je u prodaji još od novembra, a mobilni proizvođači se trkaju ko je pre iskopirati izgled ekrana, tačnije „notch“, odnosno crni urez na slušalici po kojem je ovaj model prepoznatljiv.

Kineski brend Oukitel se čak hvali time da je njihova kompanija bila prva koja je iskopirala preoznatljiv izgled ekrana iPhone-a X.

Model U18 prodaje se na Alibabi za 160 evra i ima čak veću bateriju od desetke. Tu je i Leagoo, takođe kineska kompanija koja je na sva zvona objavila izgled novog telefona nakon što su sklopili saradnju sa britanskim fudbalskim klubom Tottenhan Hostpur. Model je označen kao S9, a čitava poleđina telefona gotovo je identična kao Samsungov najnoviji model sa kojim deli i ime.

I oni su se pohvalili da su „prvi Android koji je uveo notch na prednji ekran“. Francuski proizvođač telefona Wiko kreativnije je izveo kopiranje iPhone-a X. Telefon se prodaje po ceni od 299 evra.

Asus je takođe „ispao“ iz dizajnerske sveske Epla, a iako je dosta veći od iPhone-a X nisu odoleli da ne uvrste i„notch“. Šuška se i da će Huawei P20 koji će biti predstavljen krajem marta imati notch. Ono što je najzanimljivije u celoj priči jeste da operativni sistem Android nije dizajniran za telefone koji imaju notch, što znači da će sve notifikacije i ostale informacije biti zaklonjene crnim urezom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: