Šta nam to novo sprema Microsoft?

Surface tablet postao je pravi hit, a korisnici ga hvale zbog prenosivosti i sposobnosti da prenese “pravi” računar na touschscreen. Microsoft se sada nada da će isto postići i sa novom generacijom PC uređaja.

Tehnopolis

Izvor: Daily Mail

Subota, 08.10.2016.

10:31

Šta nam to novo sprema Microsoft?

Šuška se da kompanija dovršava rad na “sve-u-jednom” desktopu, nakon što je poslala pozivnice za događaj zakazan za 26. oktobar u Njujorku.

Prema Meri Džo Folet iz ZDnet-a, novi uređaj nosi kodni naziv Cardinal i biće dostupan u tri veličine – od 21, 24 i 27 inča.

“Čula sam da će Surface Cardinal biti u ponudi kao uređaj koji vaš sto može da pretvori u studio”, kaže ona.

Uređaj bi trebalo da bude predstavljen na događaju na kom će takođe i tableti Microsofta doživeti preobražaj.

Prema Windows Central-u, glavna promena ogleda se u modernizaciji dizajna.

Microsoft je takođe otkrio da će naredne godine predstaviti verziju Windowsa za virtuelnu realnost, koja će predstavljati 3D hologramsku verziju Windows 10 za korisnike koji već imaju VR uređaj.

Stari korisnici Windowsa primetić sličnost između virtuelnog psa i Rovera, virtuelnog asistenta koji je bio manje popularan od Bob softvera i koji se pojavljivao i u Windows XP.

Još nije poznato kojim uređajima će VR softver biti namenjen, ali spekuliše se da će to biti Hololens ili Facebookov Oculus Rift.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: