Najjeftiniji pametni telefon na svetu košta samo 3 evra

Indijska kompanija je u saradnji sa vladom predstavila najjeftiniji smartfon na svetu kako bi stanovnike podstakli na kupovinu pametnih telefona, koji su inače preskupi za njihov standard.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 18.02.2016.

14:45

Najjeftiniji pametni telefon na svetu košta samo 3 evra
Foto: YouTube Screenshot

Indijska kompanija Ringing Bells lansirala je smartfon Freedom 251 koji će koštati neverovatna 3 evra, što je upola manje od do sada najjeftinijeg pametnog telefona.

Uređaj dolazi s četvorojezgarnim procesorom na 1,3 GHz, 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije, koja pomoću microSD kartice može da se proširi na 32 GB. Telefon ima dvostruku kameru, zadnju sa 3,2 megapiksela i prednju s 0,3 za ne baš tako savršene selfije, ali za te pare se više i ne može očekivati.

Što se tiče ostalih specifikacija, navodi se 4-inčni ekran s rezolucijom 540x960 piksela, baterija kapaciteta 1450 mAh, a mobilni će raditi na Android 5.1 Lollipop operativnom sistemu.

U poslednje vreme sve su popularnije kineske kompanije koje proizvode jeftinije modele pametnih telefona. Kompanije poput Xiaomi, ali i manje poznati kineski brendovi, privlače kupce solidnim hardverom i cenom koja je nekoliko puta niža od Samsungovih ili Appleovih modela. Međutim, i te cene mogu da budu previsoke za korisnike u zemljama u razvoju, kao što je Indija.

Ovaj mobilni napravljen je uz podršku indijske vlade kako bi svoje stanovnike podstakla na kupovinu pametnih telefona. Nedavno istraživanje pokazalo je da sve više ljudi u Indiji kupuje pametne telefone. Početkom 2014. godine 78 odsto kupljenih telefona bili su klasični mobilni telefoni kakve smo koristili početkom veka, a krajem iste godine taj je broj pao na 65 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: