Facebook aktivirao svoj "Safety Check" nakon napada u Parizu

Nakon terorističkih napada u Parizu Facebook je aktivirao svoju opciju "safety check". Putem nje svi koji se trenutno nalaze u francuskoj prestonici mogu voljenima da jave da su na sigurnom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 14.11.2015.

10:10

Default images
Foto: Screenshot

Princip rada te opcije prilično je jednostavan. Sve koji se nalaze nedaleko od mesta na kojima su se odvijali teroristički napadi aplikacija će automatski pitati jesu li na sigurnom, a potom će obavestiti njihove prijatelje na Facebooku da su dobro.

Korisnici takođe putem nje mogu proveriti kako su njihovi prijatelji koji se nalaze u Parizu.

Facebook je ovu aplikaciju prvi put predstavio javnosti prošlogoktobra , a njena je svrha upozoriti članove porodice i prijatelje jesmo li dobro u slučaju prirodne katastrofe. Aplikacija je razvijena još 2011. kad su Japan pogodile tri katastrofe za redom: zemljotres, cunami i eksplozija nuklearne elektrane Fukušima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: