Xiaomi i Huawei nadmašili Apple u prodaji uređaja

Kineski proizvođači elektronskih uređaja Xiaomi i Huawei nadmašili su u drugom tromesečju ove godine američki Epl u prodaji smartfona u Kini, najvećem svetskom tržištu gde slabi uticaj američke kompanije, pokazalo je danas objavljeno nezavisno istraživanje kompanije Canalis.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2015.

11:52

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Xiaomi je zauzeo prvo mesto u periodu april-jun, sa tržišnim udelom od 15,9 odsto, prema rezultatima Canalisa. Njegov domaći konkurent Huawei, proizvođač telekomunikacione opreme, zauzeo je drugo mesto, sa tržišnim udelom u Kini od 15,7 odsto, preneo je francuski dnevnik Figaro. Slede Apple, južnokorejski Samsung i kineski Vivo, dodaje se u izveštaju Kanalis, ali se ne iznose podaci o njihovim tržišnim udelima.

Apple, koji je u prvom tromesečju ove godine dominirao u prodaji smartfona u Kini, skliznuo je na treće mesto, uprkos tome što je jesenas lansirao na tržište modele iPhone 6 i iPhone 6 Plus sa velikim ekranom, koji je trebalo da privuče azijske kupce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: