Turing Phone: Telefon koji preti da pomrsi konce Appleu

Na tržištu će se pojaviti novi telefon, koji ne liči ni na jedan od poznatih proizvođača.

Tehnopolis

Izvor: BGR News

Petak, 24.04.2015.

13:15

Default images
Turing Robotic Industries

Turing Phone jedan je od proizvoda Turing Robotic Industries kompanije iz San Franciska čiji je cilj da zaoštri konkurenciju na tržištu uređajem jedinstvenog izgleda i bezbednog softvera.

Napravljen je od “tečnog metala”, legure koja se lako oblikuje, ali je izuzetno otporna i do sad se koristila samo za manje delove.

Turing Phone uključuje i takozvanu “tehnologiju decentralizovane autentifikacije” koja omogućava da uređaj prepoznaje druge slične sebi i menja informacije bezbedno, bez potrebe za proverom kod “trećih strana” kao što je slučaj sa Appleom i Googleom.

To bi moglo biti korisno za ograničene poverljive mreže, poput onih u manjim firmama.

Takođe, telefon ima senzor za otiske prstiju, kojim se otključava telefon i magnetni punjač koji korisniku omogućava duže korišćenje telefona.

Inače, Turing Phone ima ekran od 5,5 inča 1080p, 3 GB RAM-a i procesor sa 2,5 GHz i četiri jezgra. Kamera na poleđini ima 13 megapiksela, dok prednja za “selfije” ima 8 megapiksela.

Verzija od 64 GB trebalo bi da košta 740 dolara, kada se u avgustu nađe u prodaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: