Alibaba ulaže u telefone Meizu

Alibaba planira da uloži više od pola milijarde dolara u kinesku kompaniju Meizu koja proizvodi mobilne telefone.

Tehnopolis

Izvor: techcrunch.com

Ponedeljak, 09.02.2015.

12:26

Default images

Foto: John Karakatsanis / Flickr.com

Tako će ova firma postati vlasnik jednog dela akcija kompanije koja je samo u januaru prodala više od 1,5 miliona svojih Android uređaja.

Meizu koji funkcioniše kao i Xiaomi, još nije dospeo u prvih pet proizvođača smartfona u Kini, ali će ubuduće svoj hardver opremati problematičnim Alibabinim operativnim sistemom.

Reč je o Yun OS zasnovanom na Androidu i namenjenom za smartfone i televizore.

“Alibaba će pružiti Meizu resurse i podršku na polju elektronske komercijale, mobilnog interneta, mobilnog operativnog sistema i analize podatak s ciljem razvijanja Meizu ekosistema”, saopšteno je iz kompanije. Takođe, ti telefoni biće prodavani preko Alibaba sajtova.

“Investicija predstavlja širenje Alibaba grupe i važan korak u našoj mobilnoj strategiji”, rekao je glavni inženjer Đan Vang.

Iako je Alibaba kompanija poznata po velikom broju sajtova za prodaju, počela je da se širi i na druge oblasti, među kojima su smart televizori i mobilni uređaji.

Za sada kompanija nije imala velike koristi od tih avantura, budući da je odeljenje Aliyun koje stoji iza Yun OS nije ostvarilo uspešnije rezultate.

Investicijom u Meizu to bi moglo da se promeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: