Kina proterala Win 8 sa državnih kompjutera

Ukoliko radite za kinesku vladu bilo bi bolje da vas ne uhvate kako koristite Windows 8.

Tehnopolis

Izvor: Newser

Sreda, 21.05.2014.

12:59

Default images

Peking je proterao Microsoftov najnoviji operativni sistem sa državnih kompjutera nakon što je kompanija prestala da pruža podršku za vremešni Windows Xp, koji se u velikoj meri koristi u Kini.

Ova zabrana predstavlja bezbednosnu meru nakon Microsoftovog poteza koji se ticao gašenja Windowsa XP, tvrdi državna informativna služba.

Cilj vlade jeste da „izbegne nelagodu slične situacije“ koja bi mogla da se desi u budućnosti sa novim operativnim sistemom.

Ova zabrana pojavila se usled inicijative za upotrebu ekološki podobnijih proizvoda, ali zvaničnici nisu objasnili kako će novo pravilo povećati bezbednost ili smanjiti emisiju štetnih gasova.

Ova zabrana jedna je od mnogih prepreka sa kojima se Microsoft suočava u Kini – gde ima velikih problema sa prodajom. Kinezi predstavili operativni sistem COS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: