Amazon će iznajmljivati knjige

Amazon je rešio da svoj uspešan proizvod učini još uspešnijim. Najpre je snizio cenu uređaja, a sada nudi i knjige na iznajmljivanje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2011.

11:26

Default images

Baš kao što funkcionišu i regularne biblioteke, funkcionisaće i Kindle Library Lending. Ova opcija, koja će biti lansirana kasnije ove godine, omogućiće vlasnicima Kindle uređaja svih generacija i korisnicima Kindle aplikacija da iznajmljuju knjige iz jedanaest hiljada biblioteka u Americi.

To znači da će posetioci lokalnih biblioteka moći iz njih da iznajme elektronsku knjigu za Kindle i da je, osim na njemu, čitaju i putem aplikacija za Android, iPad, iPod touch, iPhone, PC, Mac, BlackBerry i Windows Phone 7 uređaj.

Ali, po nečemu se razlikuje u odnosu na tradicionalno iznajmljivanje knjiga. Pravila biblioteka, ali i ona lepog ponašanja, nalažu da ne treba pisati po marginama iznajmljenih knjiga i podvlačiti delove teksta. Ovde to možete činiti, a onaj koji knjigu iznajmi posle vas uživaće u potpuno novom primerku. Međutim, ako vi poželite da je ponovo čitate ili možda kupite preko Amazona, sve stare beleške će vam biti ponovo vidljive.

Iako se zna koji broj biblioteka je uključen u projekat, nije poznato koliko naslova će biti dostupno.

S obzirom na to da su e-knjige postale popularnije od papirnih , ne čudi odluka Amazona da proširi polje svog poslovanja i na iznajmljivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: