Odložen prenos broja mobilnog

Srbija je jedina zemlja u Evropi čiji građani ne mogu da zadrže isti broj telefona ukoliko promene operatera i, po svemu sudeći, tako će ostati i ubuduće.

Izvor: Biz

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

09:59

Default images

Građani Srbije ni sledeće godine neće moći da promene mobilnu mrežu, a da pri tom zadrže stari broj iako je to ranije najavila Republička agencija za telekomunikacije.

Naime, trebalo je da od 1. januara korisnici mobilnih telefona u Srbiji postanu vlasnici broja i da im bude omogućeno da prelaze u drugu mrežu ne menjajući ga. To se, ipak, neće dogoditi.

Prošle jeseni RATEL je doneo Pravilnik o prenosu mobilnog broja u drugu mrežu, a operaterima je dat rok od godinu dana da se pripreme za tu uslugu.

Međutim, pošto je oboren tender za nabavku opreme koji je raspisao RATEL, sve se odlaže, pa korisnici mobilnih telefona neće moći da promene mrežu još najmanje pola godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: