NVIDIA otkrila prvi 64-bitni procesor za Android

Tegra K1 čip u poslednje vreme je poprilično pristuan na tržištu zahvaljujući pojavljivanju u Shield tabletu i Acerovom novom Chromebooku, međutim, u pitanju su ipak stare vesti s obzirom da se radi o 32-bitnom čipu.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Sreda, 13.08.2014.

16:30

Default images

NVIDIA je upravo najavila 64-bitnu verziju na Hot Chips konferenciji, čineći Tegru K1 prvim 64-bitnim ARM procesorom za Android.

Čip GPU baziran na Keplar arhitekturi, ali je uparen sa kompanijinim sopstvenim 64-bitnim, dual core „Project Denver“ CPU-om.

Tegra K1 čip je u potpunosti kompatibilan sa ARMv8 arhitekturom i 32-bitnim Tegra K1 čipom, što znači da bi uskoro mogli da ga očekujemo u novim uređajima.

Prve Android uređaji sa ovim čipom možemo očekivati do kraja ove godine ili najskasnije tokom prvog kvartala 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: