Apple razvija savitljivi odnosno smartphone na preklop

Nakon tri generacije isto dizajniranog iPhonea, došlo je vreme za promene, barem ako je suditi po glasinama i spekulacijama koje kolaju oko sledeće generacije Apple-ovog najprodavanijeg proizvoda.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

10:52

Apple razvija savitljivi odnosno smartphone na preklop
Foto: Gettyimages

Naime, nedavno se moglo čuti da će iPhone 8 biti full-screen uređaj po uzoru na Xiaomi Mi Mix, jer bi to trebalo da bude novi trend u ovom industrijskom segmentu. Isto tako, ako je suditi po najnovijem Apple-ovom patentu, jedan od sledećih iPhone-a bi mogao biti upravo savitljivi, odnosno preklopni uređaj.

Za sada je vrlo malo detalja o ovom konceptu. Postoje indikacije da bi jedan od korišćenih materijala mogla biti neka vrsta keramike. Ipak, teško je poverovati da ćemo preklopni iPhone videti već sledeće godine, ali postoji velika verovatnoća da će se to dogoditi u ne tako dalekoj budućnosti, s obzirom da Apple ovakve koncepte istražuje već neko vreme.

Sada je samo pitanje hoće li Apple ovakav proizvod na tržište izbaciti pre Samsunga, Lenova ili Xiaomija, koji takođe razvijaju slične koncepte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: