Ovo je Microsoftova vizija budućnosti

Razvoj tehnologije i interneta uveliko su promenili način na koji živimo i radimo, a u budućnosti možemo očekivati još veće promene i novitete zahvaljujući kojima će se otvoriti brojna radna mesta, ali i robotika, autonomni automobili i slične tehnologije “ukrašće” ljudima neke poslove pa bi milioni mogli da ostanu bez posla.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.11.2016.

10:50

Ovo je Microsoftova vizija budućnosti
Foto: YouTube Screenshot

Kako bi tehnologija mogla da promeni način na koji radimo, sarađujemo i oslanjamo se na analizu podataka objasnili su iz Microsofta. Još prošle godine na YouTubeu objavili su videozapis u kojem su prikazali kako bi nadolazeće tehnologije mogle da promene i unaprede naša radna mesta.

Zanimljivo je da u njihovom prikazu budućnosti nema previše mesta za klasične računare i pametne telefone, već glavni alat postaju velike interaktivne ploče i tableti (koji su, naravno, puno atraktivniji i “sposobniji” u odnosu na današnje modele), odnosno narukvice koje, iako izgledaju kao “obične” narukvice, u sekundi mogu postati snažan komunikacijski i poslovni alat.

Interaktivne ploče s mnoštvom informacija, grafika i videozapisa s kojima se jednostavno upravlja nalaziće se svuda oko nas – biće “centar” učionica u kojima će učenici koristiti samo male tablete i više neće trebati da nose torbe s teškim knjigama, nalaziće se u kancelarijama i u svim prostorijama u kućama.

U kuhinji ćemo na njima čitati recepte i gledati kulinarske videozapise, dok će veliki video zidovi u sobama omogućiti realnije video razgovore u odnosu na video chatove na telefonima, tabletima i računarima.

Više o Microsoftovoj viziji budućnosti pogledajte u priloženom videozapisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: