Virtuelna filijala – nova dimenzija elektronskog bankarstva

Poslednjih godina svedoci smo ubrzanog razvoja različitih elektronskih servisa, a pre svega onih koji su orijentisani ka što bržem protoku informacija i novca. Prateći ovaj dinamičan razvoj, servisi koji klijentima omogućavaju elektronsko poslovanje i elektronska plaćanja doživeli su veliku transformaciju i napredak u odnosu na ono što je na tržištu bilo dostupno do pre samo par godina.

Izvor:

Imajući u vidu maksimu – vreme je novac, razvijeni su sistemi kao što je iBank koji podržavaju elektronsko poslovanje i pomažu u donošenju finansijskih odluka u pravom trenutku, sa bilo kog mesta, bez tehničkih ograničenja i na osnovu informacija dobijenih u realnom vremenu. Unapređenju i kreiranju novih funkcionalnosti iBank sistema je doprineo i profil nove generacije klijenata koja u svakodnevnoj komunikaciji koristi Internet, društvene mreže, napredne mobilne tehnologije, a takvu elektronsku komunikaciju žele da ostvare i sa svojom bankom.

Istraživanje tržišta i ispitivanje mišljenja klijenata je pokazalo da u tri najvažnije karakteristike WEB aplikacije koje se traže spadaju:

  • Jednostavnost – uz minimalni broj koraka, unosa i ponavljanja podataka stići do željenog cilja;
  • Sigurnost – maksimalna bezbednost finansijskog poslovanja i komunikacije;
  • Funkcionalnost – ušteda vremena i novca uz efikasniju komunikaciju sa bankom.


Nastojeći da odgovori na nove izazove i trendove, kompanija Asseco SEE je razvila novo rešenje za elektronsko poslovanje namenjeno stanovništvu pod nazivom ASEBA Web2.0, koje omogućava klijentima da vrše transakcije posredstvom virtuelnog šaltera, 24 časa dnevno svakog dana, uz poštovanje zakonske regulative koja se odnosi na elektronsko poslovanje i elektronski potpis. Neke od usluga koje korisnici često koriste su informacije u vezi sa računima, platnim karticama, kreditnim partijama, provizijama i trenutno važećim ponudama. Za samo godinu dana, ova aplikacija je svoju primenu našla na četiri tržišta, u preko 20 banaka, od kojih su neke članice velikih bankarskih grupacija.

ASEBA Web2.0 aplikacija putem najmodernije tehnologije nudi klijentima čitav niz prednosti, kao što su informacije u realnom vremenu, aplikacija i navigacija prilagođena korisnicima, podržan rad na različitim operativnim sistemima i pretraživačima, kao i mogućnost plaćanja uz različite kombinacije autorizacije i autentifikacije.

U dodatne pogodnosti, koje su novina na našem tržištu, spadaju dvostrana komunikacija između banke i klijenta, prečice u aplikaciji, oročavanje sredstava preko noći, podnošenje različitih zahteva putem aplikacije (isplata gotovine, odobravanje dozvoljenog minusa, podnošenje zahteva za izdavanjem platne kartice,itd.) i berzansko poslovanje.

S obzirom na to da se aplikacija ASEBA Web2.0 može konfigurisati, odnosno nadograđivati u skladu sa zahtevima banke i njenom ponudom proizvoda , banke su u prilici da klijentima ponude i neke od najnovijih funkcionalnosti kao još jedan korak bliže ka „virtuelnoj filijali.“

Naime, korisnici mogu sami da urede svoju prvu stranu Web2.0 aplikacije u pogledu rasporeda željenih funkcionalnosti, prečica, boja, prečica itd. i tako je približe potrebama svog svakodnevnog poslovanje. Aplikaciju je moguće povezati sa CRM (Customer Relations Manager) sistemom u samoj banci i koristiti je u slučaju specifičnih marketinških poruka za pojedinačne klijente ili grupe klijenata.

WEB2.0 korisniku pruža i informacije o lokaciji bankomata i filijala, njihovom radnom vremenu, a klijent može pregledati grafički prikazi prihoda, rashoda, štednje, koji su u funkciji virtuelnog finansijskog savetnika

Na raspolaganju je i povezivanje sa društvenim mrežama, ako korisnik, na primer, želi da preporuči aplikaciju prijateljima.

Novi kanali i novi trendovi na tržištu uslovljavaju dalji razvoj i unapređenje iBank aplikacija. Kompanija Asseco SEE će, kao i do sada, adekvatno odgovoriti na zahteve tržišta i radiće dalje na unapređenju elektronskih servisa namenjenih stanovništvu.

PR

BESPLATAN PRIRUČNIK: Kako do plaćenog posla u IT industriji?

Nije tajna da su informacione tehnologije postale najperspektivnija oblast 21. veka koja nudi priliku za brzo pronalaženje posla i odličnu zaradu. Ove prednosti doprinele su da sve više ljudi razmišlja o okretanju ka IT industriji i građenju karijere u sektoru koji se razvija neverovatnom brzinom.

PR petak 15.07. 15:31 Komentara: 6

Pausal.rs: Nova aplikacija za samostalno vođenje agencije

Imate paušalnu agenciju ali vam papirologija predstavlja noćnu moru? Tim startap stručnjaka svojim inovativnim softverskim rešenjem Pausal.rs omogućio je paušalcima da generišu fakture, dokumentaciju za zdravstvenu knjižicu i lako da upravljaju svojom agencijom sa centralnog mesta, ne ostavljajući prostor za greške i sve to uz povoljnu cenu aplikacije.

PR četvrtak 30.06. 09:28 Komentara: 0

Prilika za mlade stručnjake i u unutrašnjosti Srbije

IT industrija odavno je postala najperspektivnija oblast u mnogim državama širom sveta, a takav trend proteklih godina došao je i u Srbiju. Izvoz IT usluga dostigao je vrednost poljoprivrede, a samo IT tržište u 2015. godini vredelo je preko 700 miliona evra.

PR petak 10.06. 13:44 Komentara: 1

"Ništa nije nemoguće ako se stvarno želi"

Razgovarajući sa učenicima Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS), Srđan Đoković podelio je teške, ali i smešne događaje iz perioda odrastanja svetskog šampiona Novaka, a učenicima uputio brojne savete za uspeh u životu.

PR četvrtak 2.06. 09:29 Komentara: 6
strana 1 od 7 idi na stranu