Microsoft zainteresovan za Logitech

Akcije Logitecha, švajcarskog proizvođača perifernih računarskih komponenti, skoćile su 12 odsto u Cirihu, nakon špekulacija o mogućoj ponudi za preuzimanje od strane Microsofta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2008.

17:22

Default images

Prema pisanju Rojtersa, među učesnicima tržišta kapitala kruže glasine kako bi Microsoft mogao za Logitech da ponudi 48 švajcarskih franaka po akciji, što predstavlja premiju od 38 odsto u odnosu na cenu na berzi.

Tržišna vrednost Logitecha trenutno iznosi oko 7 milijardi franaka, odnosno 6,3 milijardi dolara.

Logitech je tržišni lider u proizvodnji kompjuterskih miševa, a uz to proizvodi i veliki raspon ostalih komponenti, poput Web kamera, tastatura, daljinskih upravljača i kompjuterskih zvučnika.

Iako je Microsoft pre svega softverska kompanija, smatra se da mu je zbog uspeha igračke konzole Xbox, hardverski segment tržišta sve zanimljiviji. Microsoft je ove nedelje ponudio 1,2 milijarde dolara za norvešku softversku kompaniju Fast Search & Transfer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: