Saznajte ko vam krade Wi-Fi

Bez obzira da li pokušavate da poboljšate sopstvenu bežičnu mrežu ili želite da otkrijete koliko je preopterećen hotelski Wi-Fi, postoji besplatan alat za Windows koji vam u tome može pomoći

Tehnopolis

Izvor: Tportal

Sreda, 22.01.2014.

08:50

Default images

Nakon što ga instalirate, alat Who Is On My Wi-Fi može da skenira okolinu prema unapred postavljenom rasponu IP-a ili celokupnu mrežu u blizini.

Dobićete IP i MAC adrese, nazive računara, status veze i drugo. Proverite koji su uređaji vaši, a koji su potencijalni šverceri.

Da stvar bude zabavnija, ne morate da imate prava pristupa administratora da biste ga koristili - čak i ako ste običan korisnik, možete ga pokrenuti i videti ko sve “visi” na mreži, piše Lifehacker.

Naravno, sve to vam nije potrebno za vašu kućnu mrežu. Posumnjate li da neko koristi vaš Wi-Fi ili je otkrio koju šifru koristite, možete to otkriti tako što ćete se ulogovati na ruter i proveriti.

Aplikacija bi mogla da bude korisna u slučajevima kad koristite tuđi Wi-Fi, proveravate drugu mrežu osim svoje ili ste jednostavno radoznali.

I pripazite - pre no što krenete da njuškate po mreži na poslu, imajte na umu da biste time mogli da stvorite uzbunu u sektoru zaduženom za IT i da naljutite ljude koji u njemu rade.

Who's On My Wi-Fi je besplatan, a potreban mu je treba Microsoftov .NET framework da bi radio.

Foto: Image courtesy of jannoon028 / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: