Call of Duty: Da li je ovo previše?

Početkom sledeće godine u prodaji će se pojaviti novi kontroler za koji greškom možete pomisliti da je prava pravcata puška.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 09.10.2012.

11:32

Default images

Delta Six kontoler za video-igre kao što je Call of Duty deluje zastrašujuće slično pravom oružju, a njegov proizvođač tvrdi  da je „jedini način da bude još realniji da se prijavite za vojsku”.

Uređaj je namenjen da svim korisnicima FPS (First-Person Shooting) igrica pruži najrealnije moguće iskustvo.

Međutim, ovaj hiperrealistični dodatak svakako će izazvati kritike da kompjuterske igre ohrabruju nasilno ponašanje među mladima.

Delta Six je delo Dejvida Kotkina, poznatog u gejmerskim krugovima po Avenger joypadu. „Prvi put igrač Call of Duty će se osetiti 'uvučenim' u igricu i imati potpunu kontrolu nad njom kao nikada do sada. Jedino realnije iskustvo od ovoga bilo bi prijavljivanje u vojsku”, kaže Kotkin.

On otkriva da su prvi rezultati testiranja pokazali da je Delta Six lakši i brži za korišćenje od standardnog kontrolera za FPS igrice.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: